Program

2017. október 26., csütörtök, 09:00 – 21:00

NAGY HALL

KIS HALL

Nincsen versenyképes vállalat kiváló munkaerő nélkül!

Mitől versenyképes egy vállalat a 21. században és mi ebben a munkaerő szerepe? Mitől lesz a magyar gazdaság, mint munkaerőpiac versenyképes? Mit tettek eddig üzleti szemszögből ehhez hozzá a Hresek és mit tehetnek még?

Előadó: Balogh Péter
Baconsult/DreamJo.bs | CEO

Újabb humbug vagy a jövő záloga a munkavállalói élmény?

A menedzsment trendek a HR területen is gyorsan váltják egymást. De mit rejt vajon az új bölcsek köve? Miben más ez a megközelítés és hogyan biztosíthat valódi versenyelőnyt a tehetségekért folytatott küzdelemben?

Előadó: Dr. Juhos Andrea
Lee Hecht Harrison | Managing Partner

Amikor minden lehetséges...

Mi történik akkor, amikor a HR már nem emberi erőforrásról szól, hanem igazán az emberekről? Amikor a szervezetek elfelejtik, hogy dobozokban kell gondolkodniuk és teljesen lebontják a falaikat? Amikor rádöbbenünk, hogy a fiatal tehetségeknek teljesen más kép él a fejükben a munkáról, mint amit mi szeretnénk? Semmi pánik, egyszerűen felkészülünk arra, hogy bármi megtörténhet.

Előadó: Veres Rita
Aon Hewitt | Market Lead and European Practice Lead
Singularity University | Budapest Chapter Ambassador

Munka a munkavállalói élmény szemüvegén keresztül

Az elméleten túl, mit csinálnak egészen konkrétan azok, akiknek az új elixír működik? Mik a valódi tipppek és trükkök, amik bármikor bevethetők? Valódi sztorik, amelyeket mi is szívesen mesélünk majd tovább.

Előadó: Uzsák Éva
Aon Hewitt | Head of Innovation and PR

Ex machina - a jövő HR technológiája

Miben segítik a HR-t a kognitív számítógépek? Mi az, ami már most is kezünkben van és mi az, ami heteken, hónapokon belül áll majd rendelkezésre? Hogyan válik eggyé az üzlet és a humán erőforrás menedzsment a kognitív technológia segítségével?

Előadó: Sepp Norbert
IBM | Watson Ambassador

Engineers can dance!

Design thinking for HR in action:
Employees are not the most valuable asset. But then who else or what is?
Where is the real change driven from? Spoiler: not the managers!
How many HR people do yo need to fix a light bulb?
What if you read your CEOs Goal Sheet? No not an annual email – we mean real goal sheet.
Can you do everything in 3 clicks in your company?
Go inside a fast paced change of a global, complex and highly specialised engineering company.

Előadó: Hari Abburi
The Preparation Co. | Consulting Partner, Global HR Executive – Zürich, Svájc

A jövő képességeit tanuljuk, tanítjuk!

Milyen környezetben kell sikeresen működnie a HR-nek? Miben segít az európai, regionális és magyar oktatás, hogy a jövő képességeit tanítsuk a felnövekvő generációk számára?

R2D2, thank you for the interview!

How will AI affect our lives in the future, and how will it reshape the HR landscape. Will we find ourselves soon being analyzed by virtual interviewers, unveiling our deepest thoughts and emotions. Will this reality be of benefit to us recruiters, and will it not only save us time but command our recruitment decisions? What would you do if you found out that this was not a fiction of some distant future, but the reality of our current state.

Jacky Hazan
Founder and CEO at Intervyo
Tel Aviv, Israel

Számmisztika - Női vezetők a világtrendek magyar vonatkozásairól

Mit gondolnak Magyarország leginnovatívabb nagyvállalatainak első számú női vezetői azokról a világtrendekről, amelyekről egyre többet olvasunk? Mennyi állás fog megszűnni? És mennyi új jön létre? Mennyire terjedhet el a rugalmas munkavégzés? Világtrendek Magyarországon!

Előadók:
Vidus Gabriella
RTL Klub | Vezérigazgató | Budapest

Szentkuti Gabriella
Microsoft| Vezérigazgató | Budapest

Hogyan ne lőjünk öngólokat?!

A legjobb jelölt létezik, a legjobb jelölt elérhető, de tény, hogy ez egyre nagyobb kihívás elé állítja a munkáltatókat. A gondolkodásmód váltás és a tudatosság elengedhetetlen, de sokszor nagyon triviális dolgokon múlhat, hogy találkozik-e végül a kereslet és a kínálat. Logikus felismeréseket és praktikus trükköket tartalmazó útravaló a buktatók elkerüléséhez, több 10.000 álláskereső véleménye alapján.

Előadó: Tüzes Imre
Profession | Head of Business Development

How wellbeing programs mostly fail?

Somehow most wellbeing programs fail, due to verious reasons. However making it valuable is not that big of a deal.

Előadó: Michael Leitner
Virgin Pulse | Regional Manager Europe –  Zürich, Svájc

Are YOU really ready for all this change?

A jövő már itt van, nem kerülhetjük el. Körülöttünk minden változik, nekünk Hreseknek is változnunk kell. De hogyan? Mi motivál minket és hogyan vagyunk képesek a szervezeti érintettek valamennyi érintettjét motiválni a változásra?

Előadó: Carole Gaskell
Full Potential Group | CEO and Author of Full Potential Leadership – Marlow, Egyesült Királyság

Generációs különbségekkel az üzleti sikerért

Hogyan járul hozzá a vállalati sikerhez két külön generáció? Mi a különleges hozzáadott értékük, amit a másik biztosan nem tud? Mik a legnagyobb félelmeink a két generációval kapcsolatban? Hogyan tudjuk sikeresen megszólítani/elkötelezni/motiválni a két generációt?

Előadó: Pethő Anikó
Restart-up | Alapító, tulajdonos – Budapest

 

Roma munkavállalókat alkalmazunk sikeresen! Szóljanak a fanfárok?

A diverzitás a legtöbb cég értékei között szerepel. De mennyire vagyunk képesek valóban megélni a diverzitást? Például akkor, amikor szegénytelepen élő roma munkavállalókat alkalmazunk? Igazi sikersztori vagy vérrel, verejtékkel megküzdött igazi integráció? Elmondja egy telepi roma munkavállaló és a Prezi is.

Előadók:
Both Emőke
BAGázs | Elnök | Bag

Leaders without ladders

Leaders certainly lead the way. But how will they do it in flattening organizations, when authocracy is gone long ago and holacracy is knocking the doors. What skills should they have and how can they learn them?

Előadó: Georg Hirschi
Lee Hecht Harrison | Senior Vice President of Sales, Marketing and Innovation, EMEA – Sydney, Ausztália

No time to lie! Word of mouth tells it all

Ma már a jövőbeli munkavállalók a haveroktól a közösségi, vagy más, nyilvános oldalakon informálják a céget, ahol dolgozni szeretnének. Mi így az employer branding jövője?

Van értelme egyáltalán készülni a jövőre?

Bár a jövőkutatás komoly tudomány, mégis a jövő olyan gyorsan változik, hogy szinte megjósolhatatlan, mi lesz velünk 3-5 év múlva. Akkor nem jobb önmagában a változásra felkészülni, és olyan jövőbiztos vállalati képességeket fejleszteni, amelyek kiállják az idő próbáját, bármit is hoz a jövő?

Előadó: Márton Mónika
Legacy | Szervezetfejlesztő, executive coach, ügyvezető, tulajdonos

Building the simply irresistible company

Ha teljes a transzparencia, és a jó szándék vezérel mindannyiunkat, akkor végülis mi sem egyszerűbb, mint jó vállalatot építeni. Vagy mégsem?

End of and era! Performance management is over!

Még az olyan, hagyományosan hierarchikus és tiszta karrierutakkal rendelkező szervezetek is a teljesítményértékelés elhagyásával kísérleteznek, amelyeknél sosem gondoltuk volna, hogy valaha is eltűnhet a teljesítmény/potenciál mátrix. De akkor mit tesznek helyette?

Recruitement will die by 2020

A hagyományos toborzás és kiválasztás ideje lejárt. A Google Cloud Jobs az ajtón dörömböl, a mesterséges intelligencia pedig az ablakon mászik be és felülírja a teljes toborzási iparágat. Akkor most mi lesz?

Előadó: Martis István
Profession | CEO

We want you!

Certainly some people will leave us. But what if we could fully predict that 6 months before their resignation. Big data can tell it all, just in time so we would be able to act against their decision and retain our best talents simply by analysing the readily available data we have at our HR department.

Előadók:
Veronika Pocerova 
Deloitte | HR Analytics Manager | Prága, Csehország

Pavel Simak
Deloitte | Senior Manager HR Transformation | Prága, Csehország

Rebranding Hungary!

Nem kell más, csak egyedülálló vállalati kultúra, kihívást jelentő feladatok, nemzetközi szinten is versenyképes fizetések és máris hazacsábul 100 londoni magyar bankár, hogy a jövőt itthon építse.

Előadó: Hegedűs László
BlackRock | COO

Social organizations - futuristic workplaces

Sharing economy, social media, industry 4.0 – are just some of the well known trends, wich are shaping our world. But how society transforms in order to respond to these challenges?

Előadó: Jon Ingham

Strategic Dynamics Consultancy Services Ltd | HR/OD Strategist

Hogy is van azzal a kolbásszal, meg kerítéssel?

Nyugaton minden szép és jó! De legalábbis szebb és jobb. Vagy mégsem? Őszintén, mi az ami tényleg jobb és mi az, ami elviselhetetlen a nyugati munkakultúrában?

Előadó: Békéssy Emese
Cargolux Airlines | Executive Vice-President HR, Legal Affairs & Compliance – Luxemburg

David feat. Goliath - Start up in a multi

Hogyan épülhet be egy sikeres, milliárdos értékű cég a világ egyik legsikeresebb vállalatába? Mik az integráció legnagyobb sikerei és tanulságai?

Az a szabály, hogy nincs szabály!

A jövő kihívásaira adott egyik szervezeti válasz a vállalati hierarchia drasztikus csökkentése. Vagyis a holakrácia. De amit a papír könnyen elbír, azzal hogyan bírkózik meg a gyakorlat?

A HR egyszerűen halott!

A HR a mai formájában halott! A HR önmagáról alkotott képe, szervezeti beágyazottsága és felelősségi területei nem támogatják megfelelően a sikeres üzleti működést. A jövő döntéshozóinak a HR radikális megújulására van szükség! Agilis szervezetek, agilis HR! De mégis hogyan?

Előadó: Szelecki Zsolt
Senior Transformation Executive and Consultant – London, Egyesült Királyság

Aon Legjobb Munkahelyek díjátadó