Interjúztatott és vett már fel olyan kollégát, akiről később kiderült, hogy nem volt a legjobb választás? Érezte azt egy állásinterjún, hogy most olyan meggyőző, mint még soha, csillog a szeme és működik a kémia a vágyott cég szimpatikus HR-ese között? Ezeket a személyes, sokszor szubjektív benyomásokat küszöböli ki, és ad fájdalmasan reális képet az Intervyo rendszere, amely a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás eszközeivel támogatja a HR-eseket a felvételi folyamatban és döntéshozatalban. A robotinterjú az emberi mimikából, hanglejtésből, testbeszédből meg tudja mondani, hogy kik azok, akik alkalmasabbak az adott állásra és kik azok, akik kevésbé. A toborzást forradalmasító online felület ötletgazdája, Jacky Hazan személyesen mondja el sikertörténetét a HR Festen, a „robotot” pedig bárki le is tesztelheti.

Az Intervyo a kérdések feltevése közben teljes elemzést is készít a jelentkezőről. Ezzel rengeteg időt és energiát spórol meg a cég humánerőforrás osztálya, hiszen helyettük ezen az online felületen keresztül, a jelentkező otthonában lehet interjúztatni akár több körben a jelölteket.

Az persze sokakat érdekel, hogy hibáznak-e a gépek. Mindig, minden körülményt figyelembe véve helyesen ítélik-e meg a jelölt viselkedését. Például azt, ha valakinek fogfájása van és feldagadt az arca, ezért a mimikája sem a megszokott? Az már csak egy nőt tud foglalkoztatni, hogy mi van, ha valakinek a botox miatt túl sima, mimikátlan az arca? Akkor csak a többi szempontra figyel a robot? Jacky Hazan, az Intervyo cégvezetője szerint a hibák kizártak, de hibás számítások azért előfordulhatnak. „A nagy adatmennyiség feldolgozására irányuló tudományos erőfeszítések és a gépi tanulás szépsége abban rejlik, hogy mivel adatok által vezérelt folyamatról van szó, minél több interjú megy keresztül a rendszeren, annál pontosabb lesz” – hangsúlyozta Jacky Hazan.