Miért jó a MOL-nál dolgozni? Az „Employer of Choice” imázs megalkotása és fenntartása a több, mint 40 országban jelenlévő MOL-csoportnál elengedhetetlen a fiatal tehetségek bevonzásához, és megtartásához. Világszerte több mint 32 000 munkatársa révén a MOL a legjelentősebb munkáltatók egyike, amelynek legnagyobb értéke az ember. Sokan nem tudják, pedig a MOL csoport eddig nyolc HR díjat kapott tehetségmegtartó programjaiért. De melyek is voltak ezek?

Leadership Excellence 2016 díj. A HR.com díját a cég minden managere számára elérhető Intensity nevű vezetői képzésük miatt kapták. Ebben a képzésben a jövőre készítik fel a vezetőket, a cég kompetenciáinak megfelelően.

HRO Today’s award in Innovation in HR Technology díjat a Growww program részeként ismert újszerű technológiai platform miatt kapta a cég. A tavaly díjat nyert programot kifejezetten diplomás emberek számára fejlesztették ki az Aon Hewittal közösen.
A Growww lényege, hogy az első körben felvett 200 friss diplomás egy évig vesz részt az Üzleti Oktatási Programban, ahol a hallgatók bepillantást nyerhetnek az olajiparba és szakmai kapcsolatokat tudnak kialakítani a cégen belül. A GROWWW program résztvevői saját, szakmailag tapasztalt mentort kapnak. A program után a résztvevők többsége a MOL-csoportnál folytatja pályafutását szakértőként, szakemberként vagy akár vezetői munkakörben, ezzel erősítve a MOL-csoport sokszínű közösségét. Ezen MOL mikrosite-on a programban résztvevők maguk mesélik el személyes történetüket és azt, hogy miért vettek részt a programban.

A HR Distinction Award, vagyis Kiemelkedő HR Teljesítmény Díjat 2015-ben nyerte el a MOL munkáltatói márkaépítés kategóriában. A díj a MOL-csoport munkaadói hírnevének javítására irányuló erőfeszítéseit, és a toborzás terén elért kiválóságát ismerte el.

A MOL-csoport kapta a GetEnergy 2015-ös díját oktatási partnerség kategóriában, a MOL Pakistan és a Peshawari Műszaki Egyetem (UET) közötti együttműködésének elismeréseként.

A Workforce Optimas díjat Globális kilátások kategóriában nyerte el a MOL 2015-ben, amiért sikeresen megváltoztatták Pakisztánban a munkavállalóknak járó juttatási modelleket.

A máig népszerű LEAD vezetőképző program érdemelte ki az Ázsia Munkáltatói Márka Intézet (Asia Employer Branding Institute) Képzési és Fejlesztési Kiválóság Díját Szingapúrban 2014-ben. A program a HR.com Leadership 500 díját is elnyerte ebben az évben a nemzetközi vállalatok kategóriában. A rangos elismerést a tehetségek fejlesztéséért tett nemzetközi erőfeszítéseiért kapta a vállalat.

2014-ben ERE Recruting Excellence díjjal is kitüntették a MOL-t, a Freshhh és Growww programok nyerték meg a legjobb egyetemi tehetségkutató program kategóriát.

A MOL Magyarország Legvonzóbb Munkahelye (ma már Aon Legjobb Munkahely) díjat kapta 2014-ben az Aon Hewitt felmérése alapján.

HOLDINA díj: 2013-ban Boszniában először a HOLDINA doo Sarajevo lett jelölve az olaj és gáz szektor Employer of Choice kategóriájában.

2013-ban a Zlatni indeks díjat is megnyerte a MOL. Ez a díj annak elismerése, hogy a MOL rendszeresen invesztált a tudományos közösséggel való együttműködésükbe. Ennek köszönhető, hogy sikeresen megteremtették a fiatal tehetségek további előrehaladásának lehetőségét.

Szintén ebben az évben tüntették ki a MOL-t, az Employer Partner Certificate díjjal, amit a náluk kiváló teljesítő HR menedzsment miatt kaptak.

Az előző évekhez hasonlóan 2013-ban Szlovákiában egy közvélemény kutatás eredményeként ismét rangsorolták a kémiai iparban működő cégeket. A kutatásban kb. 1400 középiskolást és egyetemistát kértek meg hogy nevezzenek meg egy olyan céget, amely számunkra a minőség és a siker szinonimája. Az első helyen a MOL végzett.

Az INA a második helyezett lett a “First Choice Employer” kutatásban, a MojPosao portal szervezésében.

A MOL Group a HR Fest kiemelt partnere.