Idén is megrendezzük Magyarország HR fesztiválját, amely a jövő munkahelyéről, a technológiai változásokról, a legújabb HR trendekről szól újító, formabontó módon: pecha kucha, provokatív vezetői viták, interaktív előadások, kerekasztalok formájában. ​A HR Fest 3 színpadon 30 órányi inspiráló tartalommal, több mint 60 előadóval – köztük 15 külföldi véleményformálóval jelentkezik. Kulcsszavaink idén a prediktív HR, a Big Data, az AI toborzás, a munkavállalói élmény, a transzparencia és a sokszínűség!


Elmondjuk, milyenek a jövőbiztos szervezetek, miért fontos a cégvezetőknél az érzelmi intelligencia, hogyan lesznek a HR-ben is a legjobb barátaid a robotok. Szó lesz arról, hogyan toborozzunk mesterséges intelligenciával, és miként integráljuk az elviselhetetlen kollégákat a szervezetbe? Megmutatjuk, hogy milyen az a cég, ahol az a szabály, hogy nincs szabály? Új utakat keresünk, vitára hívunk, közösen gondolkodunk. Ennek jegyében megkérdőjelezzük például, hogy van-e értelme a jövőt felvázolni és szervezeti megoldásokat keresni? Ahogyan megkérdőjelezzük azt is, hogy van-e egyáltalán jövője a HR-nek?

A fesztivál kiemelt előadója Jon Ingham, a The Social Organization című bestseller könyv írója. A HR stratéga szerint a vállalatoknak a munkavállalók közötti kapcsolati hálók erősítésére kellene fókuszálniuk ahelyett, hogy az egyéneket fejlesztik. Úgy gondolja ugyanis, hogy az innováció és az értékteremtés a közöttük lévő kapcsolatok minőségével van összefüggésben, és ezzel meg is kérdőjelezi a hatékonyságát egyes – nem is olyan régi vívmányoknak -, mint a rugalmas munkavégzés vagy a home office.

A BlackRock Magyarország éves GDP-jének 41-szeresét kezeli, ezzel a világ legnagyobb ilyen jellegű cége. Az egész világra szolgáltató kutatás-fejlesztés központjukat Budapesten működtetik majd, olyan vonzó állásokat létrehozva, amelyek sikeres, Londonban dolgozó magyar bankárok százait hozhatják haza. Mi kell ahhoz, hogy világklasszis tudást és egyéni különbözőségeket ötvöző kultúrát lehessen létrehozni Kelet-Közép Európa szívében? Erről beszél a HR Festen Melanie Seymour, a Black Rock magyarországi vezetője.

Jacky Hazan, az Intervyo alapítója elhozza a robotinterjúztatást. A mesterséges intelligencia már megjelent a toborzásban. Vajon hatékonyabb az automatizált állásinterjú a hagyományos módszernél? Mi lesz így a toborzási iparággal?

A vállalati szervezeteknek is alkalmazkodniuk kell a változásokhoz, de hogyan? Még az olyan, hagyományosan hierarchikus és tiszta karrierutakkal rendelkező szervezetek is a teljesítményértékelés elhagyásával kísérleteznek, amelyeknél sosem gondoltuk volna, hogy valaha is eltűnhet a teljesítmény/potenciál mátrix. De akkor mit tesznek helyette? A jövő kihívásaira adott egyik szervezeti válasz a vállalati hierarchia drasztikus csökkentése. Vagyis a holakrácia. De amit a papír könnyen elbír, azzal hogyan birkózik meg a gyakorlat?

Idén is a HR Fest ad otthont az AON Legjobb Munkahely díjátadójának!

Találkozzunk 2016.10.26-án, az Akvárium Klubban!