PROGRAM

A programváltozás jogát fenntartjuk!

9:00

Startol a HR Fest Kecskemét!

Uzsák Éva Virág
Leadership & HR Advisor, HR Fest content advisor

Ifj. Vida Péter
Viapan Group
Cégvezető

9:15

Megnyitó

Tóth Gergely
Business Fest
Alapító

9:25

Köszöntő

Gaál József
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Alpolgármester

9:35

Mit várunk a 2024-től?

Az eddig ismert számok alapján 2024. év több tekintetben is fordulatot hoz a magyar gazdaságban. Kezelhető mértékre (5-6%) esik az éves infláció, kapunk EU-s támogatást (ha nem is mindet) és 3,2-3,6%-os GDP növekedést várnak ez évre az elemzők. A három gazdasági szakemberrel azt járnánk körbe, hogy mi befolyásolhatja a ’24-es kilátásokat. Mik a lakosság és a vállalkozások várakozásai, szigorodik vagy épp a választások miatt enyhül a kormányzat fiskális politikája, és mindez hogyan befolyásolja a hazai foglalkoztatást.

Moderátor:
Vida Péter

Viapan Group
Elnők

Farkas Gábor
PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.
Partner

Udvardi Attila
GKI
Igazgató

Kozák Ákos
Egyensúly intézet
Társalapító, Üzleti Szolgáltatások igazgató

10:05

Profession Insights: régiós munkaerőpiaci adatok és trendek, hogy a jó pedálra lépj

A toborzási szakemberek számára a 2024-es év is sok kihívást tartogat. Soha nem látott pozitív foglalkoztatási ráta, szakemberhiány, folyamatosan változó gazdasági környezet, vagy éppen az AI térhódítása. Hogyan találjunk megoldást a jelen problémáira úgy, hogy közben felkészültek legyünk a jövő tartogatta változásokra? Mindezt persze úgy, hogy közben vegyes érzések és változó környezet nehezíti a döntések meghozatalát? A válasz nem egyszerű, de a Profession szakmaiságával és adataival segítjük a jó döntések meghozatalát.

Polyák Gabriella
Profession.hu
Head of Field Sales

10:25

Mi fán terem a pilóta? – A katonai pilótaképzés kulisszatitkai

Az előadás betekintést enged a pilótává válás folyamatába a Magyar Honvédségnél. Hogyan lesz a civil jelentkezőből kiképzett katonai pilóta? Megtudhatjuk, hogy a katonává válás után milyen kihívásokon és megmérettetéseken kell keresztül menni ahhoz, hogy egy pilóta Combat Ready lehessen a Magyar Honvédség kötelékében. A helikopter, a harcászati repülő és a szállító repülőgépek világába vezeti be az előadó a kedves érdeklődőket – mindezt katonai szakmai perspektívából.

Gigacz János
Magyar Honvédség
Őrnagy kiemelt főtiszt

10:40

Külföldi munkavállalók integrációja: így profitálhatsz a sokszínűségből

Szándékunk egy inspiráló és konstruktív párbeszéd elindítása a külföldi munkavállalók sikeres integrációjáról Magyarországon. Hogyan lehet hatékonyan elősegíteni a külföldi munkavállalók beilleszkedését a magyar munkaerőpiacon az egyéni különbségek és kulturális sokszínűség figyelembevételével? HR vezetők és szakemberek együtt gondolkodnak az integráció kihívásairól és lehetőségeiről a globalizált munkaerőpiac és a kulturális sokféleség keretei között.

Moderátor:
Miseta Gábor

Viapan Group
Recruitment igazgató


Király Brigitta

Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft
HR Manager


Kósa Levente

Knorr-Bremse
Learning & Development Officer


Zilahi Balázs

SIIX Hungary Kft.
HR Vezető

11:10

Sikerekhez kellenek a kudarcok! – Beszélgetés a legújabb cápával

Moderátor:
Ács Gábor

Forbes
Főmunkatárs


Sárospataki Albert

Billingo Technologies Zrt.
Vezérigazgató

11:40

Kékgalléros karrierépítés – Az Erő legyen veled!

A kékgalléros munkavállalók karrierépítése komplex kihívást jelent a HR szakemberek számára. Fontossága vitathatatlan, a munkáltatói oldal mellett érdemes azonban megvizsgálni, mi befolyásolhatja a munkavállalói döntést az előrelépésre, vagy éppen annak visszautasítására.
Mit tehetünk a „nem akarok váltani, jó nekem az, amit most csinálok” munkavállalói visszajelzéssel akkor, ha minden más passzol?
Gyakori jelenség, hogy a lehetőség megteremtése, a karrierépítés promótálása és a vezetői támogatás sem elég ahhoz, hogy a megfelelő kompetenciákkal rendelkező, elkötelezett munkavállaló váltson.

13:15

Startol a Powered by People terem

Dr. Nagy-Kovács Zsófi
MOME
vezérigazgatói kabinetfőnök

13:25

Egészség, mint juttatás
Bemutatkozik a HR Fest Health – Hello Kecskemét, Hello magyarországi HR-esek!

Mit tud a HR Fest Health? Neked és a HR csapatnak a munkavállalói és vállalati egészség kapcsán: adni, adni és adni.
Mit adunk ezen az előadáson? Átnézzük a magyar piacon lévő egészséggel kapcsolatos juttatásokat. Ezekhez szeretnénk rövid áttekintéseket adni a költségük, hatékonyságuk, adminisztrációjuk, adójuk és a bevonható kollégák arányát tekintve. Mindezeket összefoglaló anyagként is átadjuk számodra. Mi ez, ha nem egy HR-es gyorstalpaló továbbképzés a munkavállalói egészségről. Dolgozol egy saját vállalati egészségprogramon? Akkor ne hagyd ki!

Balázs Iván
HR Fest Health
Vállalati egészségügyi juttatási szakértő

13:45

Stresszesek vagyunk? Igen! Új kezelési módszerek a munkaerő megtartásáért

Folyamatosan változó körülmények között dolgozunk ami a stresszszintünkre is hatással van. Egyáltalán, mennyire vagyunk stresszesek mi magunk és a cégünk alkalmazottai, hogy tudjuk ezt mérni? Mi az a stressz ami még egészséges, sőt produktivitásra serkent? Hol van a határ amikor már káros a szervezetre a mértéke? Hogyan vehetjük ezt észre? Milyen megoldások vannak a kezelésére, akár jól bevált módszerek akár új stratégiák/eszközök? A jó munkaerő megtartásában mekkora szerepet játszik a munkatársak stresszszintje?

Moderátor:
Sághy Krisztina

Kompánia – ügyvezető
Business Fest
– Sales Fest tartalmi felelős

Pécsi Judit
UNION Biztosító
HR Igazgató
HR Fest Advisory Board tag

Mizsei Emese
REHAU-Automotive Kft
Head of HR Hungary

Ujvári Beáta
Szentkirályi Magyarország Kft
HR igazgató

14:15

Flow vs Ikigai – mi segít a kiégés ellen?

Ebben az előadásban a vezetésképzés két kiemelkedő filozófiáját, a #Flow-t és az #Ikigait ismerheted meg a munkahelyi kiégés elleni küzdelemben. Mindkét elmélet célja az élet értelmének és örömének megtalálása, de eltérő megközelítést alkalmaznak. A #Flow tudományosan bizonyított elmélet és közismert jelenség, amely a teljes elmerülés és a cselekvés örömére összpontosít. A Flow-élmény eléréséhez a kihívásoknak és a képességeknek egyensúlyban kell lenniük. Csikszentmihályi Mihály, a Flow-kutatás úttörője kifejlesztette a FLIGBY játékosított programot. Te is ismerd meg, hogyan segített immár több mint 15000 üzletembereknek és vezetőknek a Flow-élmény elérésében és a kiégés elkerülésében: a FLIGBY olyan fejlesztési innováció, amely játékosan méri 29 képességedet és készségedet, és ezen információk alapján fejlesztési javaslatokat tesz neked. Az #Ikigai japán filozófia, amely az élet értelmének megtalálására összpontosít. Az ikigai inspiráló filozófia, kevésbé tudományos alapú, mint a flow. De hogyan áll az európai kultúrához és melyek a gyakorlati alkalmazásai a modern vezetésképzésben?

Dr. Buzády Zoltán
Budapesti Corvinus Egyetem – FLIGBY
Egyetemi docens

14:30

Téma egyeztetés alatt

14:55

Az elektromos autózás hatása a magyar gépjárműiparra

Tudjátok-e mi az elektromos autózás és a nők történelmi kapcsolata? Kicsoda Gréta? Milyen hatása van az újhullámos – azaz az elektromos – autózás terjedésének a magyar járműiparra? Milyen kihívásokat jelent ez HR szempontból? Átalakulnak-e az igények tudás és szükséges készségek vonatkozásában, és hogyan lehet erre felkészülni? Ezt mind próbáljuk majd 20 percbe besűríteni Bazsó (Karotta) Gáborral.

Moderátor:
Uzsák Éva Virág

Leadership & HR Advisor, HR Fest content advisor

Bazsó Gábor
Totalcar.hu
Főmunkatár

15:15

Irányítás karmester módra – Interjú a vezetésről vezetőknek

Háttal a közönségnek, szavak nélkül a zenekar felé. Mégis hogy csinálja? És vajon miben már a karmesteri vezető szerep egy vállalati vezetői szereptől? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a reggelt indító izgalmas beszélgetésben a karmester és a szervezeti HR vezető.

Moderátor:

Dr. Nagy-Kovács Zsófi
MOME
Vezérigazgatói kabinetfőnök

Hollókői Huba
Kecskeméti Szimfonikus zenekar
Művészeti vezető, karmester

15:35

Miért fontosak a közösségek és hogy építsünk lojális közösséget cégen belül

Pajkó Andrea, a Bridge Budapest Üzleti Közösségi Díjjal kitüntetett Trendalelke Vállalkozónői Közösség alapítója azt vallja, hogy a közösségépítés napjaink egyik keményvalutája: sokan szemeznek vele, többen belevágnak, majd közvetve sokat várnak tőle üzletileg, mégis nagyon kevesen tudnak jó közösséget építeni, és hasznosítani az eredményeit. Kisvállalkozás-fejlesztési tanácsadóként 7 éve alapított egy sikeres és elismert női üzleti közösséget, így HR Festen arról mesél majd, hogy mekkora kapcsolati tőkére és milyen énmárkára van szükség ahhoz, hogy sikeresen induljon a közösségépítés, mi az összetartás alapja, milyen platformokat használjunk hozzá, szükséges-e szűrőket beépíteni a tagok felvételekor?

Pajkó Andrea
Trendalelke Vállalkozónői Reggeli
Alapító, női mikrovállalkozók szárnyfejlesztője

9:40

Startol a Business Builders by HRmaster terem

Uzsák Éva Virág
Leadership & HR Advisor, HR Fest content advisor

9:50

UniverZOOM – Nálunk MINDENKI számít

Egyre nehezebb a munkavállalók megtartása. Mit tehetünk, hogy ne veszítsük el őket? Tényleg csak a pénz számít? Új szemlélet és új utak a vállalati HR-ben – tapasztalatok és jógyakorlatok elsőkézből.

Szamlerné Dr. Kárpáti Mónika
Univer Product Zrt.
HR menedzser

10:10

Lépjünk szintet a bérszámfejtésben – a mesterséges intelligenciával támogatott HR platform

A bérszámfejtés egy unalmasnak és kevéssé fejleszthetőnek tartott terület a legtöbb cégnél. Pedig kiemelkedő a fontossága és rengeteg izgalmas lehetőség rejlik benne! Megmutatjuk, hogy a mesterséges intelligencia alapú automatikus folyamatok hogyan tudják megváltoztatni a cég minden szereplőjének az életét a munkavállalóktól a menedzsmentig és hogyan könnyítik meg a bérszámfejtők életét. A HRmaster integrált HR platform kiemelkedő hatékonyságot biztosít a HR minden területén és ebben már a bérszámfejtés sem kivétel: óramű pontossággal működő rendszer, amiben minden pillanatok alatt a helyére kerül.

Dr. Mester Csaba
Evolution Consulting Kft.
CEO

10:30

Növekvő cégek különböző fázisainak HR-kihívásai

A régió dinamikusan fejlődik, ennek a növekedésnek pedig az egyik legfőbb motorjai a zöldmezős beruházások. De kik is ők, hol tartanak a fejlődésben, mik az aktuális sikereik és kihívásaik, hogyan tudnak tovább növekedni, és milyen tanácsokat tudnak megosztani hasonló cipőben járó kollégákkal? Erről mesélnek a kerekasztal beszélgetés résztvevői, akik különböző növekedési fázisban lévő zöldmezős beruházások HR vezetői.

Moderátor:
Dr. Mester Csaba
Evolution Consulting Kft.
CEO

Dr. Csikós Judit
Imerys Magyarország Tűzállóanyaggyártó Kft. & Imerys Bentonite Hungary Kft.
Országos HR vezető

Kelsánszky Mária
ZF Chassis Modules Hungary Kft.
HR manager

Winkler Csilla
Mogyi Kft.
HR vezető

11:00

A fenntarthatóság tanulható?

Atomsivatag vagy egy élhető világ? Milyen lesz az élet a Földön 30 vagy 50 év múlva? Mi lenne az egyén szerepe, és mi a felelős vállalatoké? Tanulható a fenntarthatóság? Mik az bevált eszközei a hatékony tanításnak? Miért fontos, hogy a cégek ezzel foglalkozzanak?

Kovács Szabolcs
GreenSense Consulting
Ügyvezető igazgató

11:20

Melyik céget válasszam? – A pályára lépő frissdiplomások preferenciái

💼🌍 A megfelelő munkahely kiválasztása a frissdiplomások számára kulcsfontosságú a pályakezdés során. A Kecskeméti Neumann János Egyetem Campusán megtudhatod, mely szempontok vezérlik a fiatalokat a munkaerő piacon. Csatlakozz hozzánk and dive into the world of HR at the HR Fest! 🎓

Rácz Nikol
Neumann János Egyetem
Egyetemi hallgató

Kasza Károly Dávid
NJE Hallgatói Önkormányzat
HR Osztályvezető

11:40

Honnan lesz 300 ezer munkavállaló?

Megtudhatjuk, hogy milyen állapotban van a magyar munkaerőpiac, illetve a munkaerő-hiány meddig mélyülhet a 2030-ig hátralevő években. Vajon hol vannak még tartalékok? Ha szeretnéd megtudni, hogy gyógyír-e a magyarokon kívül a külföldi munkaerő az Ti problémáitokra; a jelentősen szigorodó keretek között hogyan juthatsz biztonságosan és gyorsan a szükséges munkavállalókhoz; vagy éppen milyen egyéb lehetőségek kínálkoznak a létszámproblémák kezelésére, akkor a legjobb előadásra regisztráltál.

Csizmadia Gábor
Viapan Group
Vezérigazgató

12:00

Pályázgatás magasabb bérért – mit tud kezdeni a HR szakma a jelenséggel?

Moderátor:


Uzsák Éva Virág

Leadership & HR Advisor, HR Fest content advisor

Zima Zsófia
Bonduelle CE Kft.
HR Igazgató CE és SEE

Drozdik Szilvia
Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
HR vezető

Varga-Papp Szilvia
Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
HR manager

13:20

Startol a Productivity & AI terem

Nagy-Józsa Dorottya
Y2Y Hungary
Founder/CEO – HR Fest Advisory Board tag

13:30

Téma: Az AI gyakorlati szerepe a HR-ben

Moderátor:
Nagy-Józsa Dorottya
Y2Y Hungary
Founder/CEO – HR Fest Advisory Board tag


Kray Kata
The Source CODΞ Agency
Senior TA Advisor & Trainer


Szirtes Hajnalka
GuessYourself
Alapító, szervezetpszichológus


Szilágyi Márk György
Daktela Magyarország
Ügyvezető Igazgató

14:00

Produktivitás támogatása digitális eszközökkel

Most mindenki azon dolgozik, hogy a meglévő erőforrásiból kihozza a lehető legtöbbet! Ehhez mindenképpen össze kell fognia a HR-nek és a managementnek. Digitális eszközök segítségével növelhetjük a termelékenységet a jelenlegi gazdasági kihívások közepette is. Szerintünk a kulcs, itt az összehangoltságon van!

Georgiu Achilles
Talk-a-Bot
Chief Revenue Officer

14:20

Digitális megoldások a HR-ben, ami a Cápák közöttből kimaradt

A fiatalok elvárásai markánsan hatnak az üzleti döntésekre. A digitalizáció többé nem választási lehetőség, hanem kritikus tényező a versenyképesség és az innováció szempontjából. A digitális ügyintézés a diákok és a vállalatok számára egyaránt előnyös, hiszen gyors, kényelmes és adatbiztonságos. A digitális megoldások hatékonyabbá teszik az üzleti folyamatokat, javítják a diákokkal való kommunikációt. Az előadás kiemelten fókuszál a lehetőségekre, amelyek segítik az üzleti folyamatok optimalizálását és a személyre szabott ügyfélélményt mind a diákok, mind a partnereink számára.

Fuchs Bence
Viapan – Meló-Diák
Diák Üzletág Igazgató

14:40

A hatékonyság forradalma

A mesterséges intelligencia gyökeresen megváltoztatja mindennapjainkat. Mit tehetünk azért, hogy a munkavállalók ne fenyegetést, hanem lehetőséget lássanak benne? Hogyan biztosíthatjuk a megfelelő technológiát a kékgalléros munkavállalók számára is?

Kaló Zoltán
Microsoft
Megoldás értékesítési igazgató

15:00

Mesterséges intelligencia, a kétélű kard – félni vagy élni vele?

A mesterséges intelligenciát, azaz az AI-alapú szoftvereket folyamatosan használjuk. Bár nem tudunk róla, de évek óta átszövi mindennapjainkat a mesterséges intelligencia, aminek minden tévedésével együtt tudunk élni. Ugyanakkor, ha tudatosul bennünk, hogy a mesterséges intelligenciával van dolgunk, akkor pánikszerűen megjelenik bennünk a bizalmatlanság és a félelem. Vajon miből fakad ez a kettős megítélése ennek a technológiának? Az MI használatának kockázata hogyan viszonyul a hagyományos technológiákból fakadó kockázatokhoz? Milyen jelentősége lehet ennek a HR világra?


Szabó Lóránt
Neumann János Egyetem
Mesterséges Intelligencia Tudásközpont vezetője

15:20

Gázt adsz vagy fékezel? – CEO Kerekasztal

A gazdasági helyzet és az inflációs környezet erős kihívások elé állítja a cégeket. Mik a legfőbb kihívások, és hogyan próbálják a vállalatok megoldani ezeket, milyen választ adnak – gázt adnak vagy fékeznek? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ ebben a kerekasztal beszélgetésben, ahol a régió vállalatainak első számú vezetői osztják meg tapasztalataikat.

Moderátor:
Gombás Éva
Starge – A Leadership Resources Company
Founder


Sebestyén-Szalai Anna
AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.
ügyvezető


Dr. Nagy Zoltan
Neumann János Egyetem
Elnök-vezérigazgató


Varjassy Csaba
ZF Chassis Modules Hungary Kft
Plant Manager

ELŐADÓK

BAZSÓ GÁBOR

Totalcar.hu
Főmunkatárs

DR. BUZÁDY ZOLTÁN

Budapesti Corvinus Egyetem – FLIGBY
Egyetemi docens

DROZDIK SZILVIA

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
HR vezető

GAÁL JÓZSEF

Kecskemét MJV Önkormányzata
Alpolgármester

HOLLÓKŐI HUBA

Kecskeméti Szimfonikus zenekar
Művészeti vezető, karmester

PÉCSI JUDIT

UNION Biztosító
HR Igazgató – HR Fest Advisory Board tag

SEBESTYÉN-SZALAI ANNA

AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.
ügyvezető

ZIMA ZSÓFIA

Bonduelle CE Kft.
HR Igazgató CE és SEE

KÖSZÖNJÜK A RENDEZVÉNY FŐTÁMOGATÓJÁNAK

KIEMELT PARTNERÜNK

JEGYEK

SUPER EARLY BIRD JEGY


– Korlátlan belépés –
Ebéd –

34. 990 FT+áfa

24.990 FT+ áfa

február 2-ig

EARLY BIRD
JEGY


– Korlátlan belépés –
– Ebéd –

34. 990 FT+áfa

29.990 FT + áfa

február 3-február 22.

NORMÁL
JEGY


– Korlátlan belépés –
Ebéd –

34.990 FT+ áfa

február 23-tól

JEGYVÁSÁRLÁS

CSOPORTOS JEGY


5 fő részére
– Korlátlan belépés –
– Ebéd –

116. 990 Ft + áfa

JEGYVÁSÁRLÁS

10 db jegy feletti
vásárlás esetén kérj tőlünk egyedi ajánlatot a hello@hrfest.com-on

FESZTIVÁLTÉRKÉP

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit tartalmaz a megvásárolt belépőjegyem?

Korlátan belépést a HR Fest-re, 1 db ebédet, 2 db kávét és korlátlan vízfogyasztást.

Hogyan jutok be a HR Fest eseményre?

Jegyvásárláskor kaptál egy QR-kódot tartalmazó levelet, annak a segítségével jutsz majd be a rendezvényre. Ennek felmutatásával tudsz majd kávét és ebédet is kiváltani.

Mit vigyek magammal és mit viseljek a HR Festen?

Ez egy szakmai fesztivál, kényelmes ruhában és cipőben érkezz 🙂 Ingyenes ruhatárat biztosítunk! Szükséged lehet a névjegykártyádra és jegyzetfüzetre.

Hogyan közelíthető meg a helyszín?

A helyszín tömegközlekedéssel jól megközelíthető, ha mégis autóval érkezel, akkor a  közelben pár perc sétára található a Target Center és egy Tesco, ahol díjmentesen le tudsz parkolni. Térképért kattints: Neumann János Egyetem

Miért fontos, hogy letöltsem a rendezvény applikációját?

Környezetbarátabb megoldásként programfüzet helyett applikáción éred el a HR Fest részletes programját, ahogy az előadók és kiállítók listáját is. Töltsd le a HRFest applikációt, regisztrálj azzal az e-mail címeddel, mellyel regisztráltál eseményünkre. Minden további HR Fest eseményt ebben az applikációban követhetsz majd. Állítsd össze a saját programod, kapj értesítést a kedvenc előadásaidról és értesülj elsőként a hírekről!

Egyéb kérdéseimmel hová fordulhatok?

Írj nekünk az hello@hrfest.com címre, ahol ahogy tudunk válaszolunk neked.

TOVÁBBI EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

KÖVESS MINKET KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!