Mik a trendek és gyakorlatok a világ vezető cégeinél a kiemelkedő ügyfélélmény biztosítására? És ezek vajon átültethetők-e a munkavállalók elégedettségének növelésébe? Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison magyarországi vezetője gondolatébresztőnek szánt előadásában arra keresi a választ az őszi HR Festen, hogy a munkavállalói élménnyel kapcsolatos narratíva egy újabb humbug vagy épp ellenkezőleg, ez a jövő záloga?

Nincs kétségünk afelől, hogy az ügyfélélmény elérésére minden szervezet odafigyel, hiszen mindannyian belőlük  élünk – fogalmazott Juhos Andrea, aki arra buzdítja majd a résztvevőket, hogy fordítsák mindezt le munkavállalói élmény kialakítására.

Véleménye szerint látni fogjuk, minden a gondolkodásmódon a meggyőződéseken és a napi gyakorlaton múlik: szinte ugyanazokkal az módszerekkel tudjuk a kiemelkedő ügyfél és munkavállalói élményt biztosítani.  „És miért is fontos ez? Mert a jövőorientált szervezetek és vezetőik azon dolgoznak, hogy a termékeinkkel és a szolgáltatásainkkal sikeressé és elégedetté tegyék úgy az ügyfeleiket, mint a munkavállalóikat” – hangsúlyozta, hozzátéve: ez pedig egyedül nem megy – ha viszont megvalósul, az behozhatatlan piaci előnyt nyújt.  És van olyan, aki nem erre törekszik? – tette fel a kérdést.

Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison magyarországi vezetője 15 éve foglalkozik szervezet- és vezetőfejlesztéssel.  Olyan vállalatokkal és vezetőkkel dolgozik együtt, akik elkötelezetten és megalkuvások nélkül hisznek abban, hogy a munkavállalók nem erőforrások, hanem olyan kincsek, akiket folyamatosan óvni, elismerni és fejleszteni kell.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Versenyképes Munkaerő munkacsoportjának vezetőjeként együttműködik a magyar kormánnyal és oktatási intézmények vezetőivel, illetve oktatóival annak érdekében, hogy a magyar diákok versenyképes és jövőorientált tudással rendelkezve lépjenek ki a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacra. Hisz abban, amit Mahatma Gandi így fogalmazott meg: „A jövőd azon áll, amit ma teszel.”