Ugye milyen jó lenne, ha egyszerűen csak megcélozhatnánk jövőbeli teljesítményünket és azt meg is valósítanánk? Pontosan ezt tette Keith Antoine teljesítmény coach Richard Whiteheaddel, aki 200 méteren arany-érmet, 100 méteren pedig ezüstöt nyert a 2016-os riói olimpián. Ezt a folyamatot mutatja meg Magyarországon is a teljesítmény coach – aki mind az üzleti világban, mind a sport területén nagy tapasztalattal rendelkezik – a HR Fest partnere, a Coaching Határok Nélkül február 15-i workshopján a résztvevőknek. Az interaktív workshop lehetővé teszi, hogy ezt a technikát a saját és csapataik céljaira alkalmazzák a jövőben.

Ha vezető vagy, milyen célból vezetsz? Mennyire erős a közös törekvés a csapatodban és a szervezeten belül? Mire vagy igazán képes – emberként, vezetőként, katalizátorként az adott szervezetben? Valójában mire képes a szervezeti vagy a te részleged? Ha arra gondolsz, hogy mások a jövőben hogyan emlékeznek majd vissza rád és a vezetői tevékenységedre, ez hogyan segít most téged abban, hogy a legbonyolultabb problémáidat megold és mostani válasz-tásaidat és cselekedeteidet ösztönözze?

Neil Scotton, „a coachok coacha” csapatoknak és vezetőknek segít a nagy változások elérésében. Egy igazi vezető gondolkodó, akit az vezérel, hogy támogassa azokat, akit egy jobb jövő megteremtésén fáradoznak. Munkája során a játékosságot az alapossággal kombinálja. Egy nemrégiben tartott workshopon a következő kérdéssel indított: „Coacholnád-e Donald Trumpot?” Ahogy a résztvevők túljutottak a nevetésen, feltártak néhányat legmélyebb hiedelmeik, mozgatórugójuk, értékeik és coaching munkájuk céljai közül. Március 22-én Budapesten tart workshopot.

Egy olyan világban, amely egyre összetettebb és nehezebben érthető, amelyben az emberek és a politika egyre polarizáltabbá válik, a kapcsolódás a teljesítmény lényegi eleme. A csapatok nem másról, mint emberi kapcsolatokról szólnak: csapattagok közti kapcsolatokról, a csapat és a szervezet érdekelt felei közti kapcsolatokról, más csapatokhoz való viszonyukról, valamint a csapat és más szervezetek – partnerek, ügyfelek, az adott közösség – közti kapcsolatokról. Április 26-án Georgina Woudstra MCC coach főigazgatók, felsővezetők és executive csapatok coacha tart egy interaktív mesterkurzust a kapcsolati team coaching témában. Célja, hogy a kapcsolati team coaching kapcsán inspirálja a coachokat, mivel ez a csapatok coacholásának egy radikálisan másfajta megközelítése. A kapcsolati team coaching a coaching kibővített értelmezését nyújtja, ami magában foglalja a kapcsolatok dinamikáját, amit adatforrásként használ majd kísérletezik vele, így segítve a csapat fejlődését és teljesítményének javulását. A kapcsolati team coaching arra ösztönzi a résztvevőket, hogy felismerjék és aktívan használják a kapcsolatok és kapcsolódások által létrejövő kölcsönhatást.