Az Y generáció tudja, hogy hamarosan gépek végzik el munkáját, a Z generáció megélhetése pedig még inkább alá lesz rendelve a negyedik ipari forradalom vívmányainak.  Az Y generáció tagjai a technológiai forradalom előszobájában, a Z generációsok pedig már magában az ipar 4.0-ban nőnek fel, tanulnak és lassan dolgoznak is. Míg az idősebb nemzedékek csak próbálják megérteni ezt a nagy technológiai robbanást, a fiatalabbak számára ez már teljesen természetes.

A hálózatokba kapcsolt mesterséges intelligencia, az automatizáció és a robotika elterjedésének jelentősen átalakítják világunkat. A negyedik ipari forradalom hatékonyabbá teszi az emberi munkát, sőt, akár komplex emberi tevékenységeket is kiválthat és már nem csak az iparban, hanem a szolgáltatások területén is. Ráadásul már a magas képzettségűek bizonyos munkáit is képesek automatizálni. Ez pedig nem túl jó hír, különösen a Z generáció számára, amely ugyan kevésbé bírja a monoton feladatokat és örül, ha ezeket a gépek elvégzik helyette –  jelen állás szerint azonban az összetettebb munkák veszélybe kerülnek a jövőben. Már most is vannak ugyanis újság-, sőt regényíró vagy éppen karmester robotok, de szerzeteseket is helyettesített már robot.

„A munkánkat hatékonyabbá tevő hasznos eszközök”

A HR Fest egyik előadója lesz Sepp Norbert IBM Watson ambassador, aki a téma igazi szakértője. A Watson – az IBM által kifejlesztett mesterséges intelligencia – első közelítésben egy ún. kognitív számítógépes rendszer. A kognitív rendszerek példákból tanulnak, érzékelni és értelmezni tudják a környezet állapotát, meglehetősen jól értik a természetes emberi nyelvet (bizonyos nyelveket), következtetéseiket a rendelkezésre álló adatokkal tudják alátámasztani (bizonyítékokat gyűjtenek). “A Watson az ilyen rendszerek első és legfejlettebb példánya, amely számos olyan területen képes segíteni az ember munkáját, ahol a megoldáshoz nem vezet előre ismert, algoritmikusan definiálható út” – összegezte.

A szakember hangsúlyozta, hogy a kognitív rendszerek együttműködésre törekszenek: az ember munkafolyamatait olyan fázisokban támogatják, ahol a kívánt pontosság mellett nagy mennyiségű, komplex információ feldolgozása szükséges, amelyhez az embernek több időre lenne szüksége, vagyis megfogalmazása szerint végső soron a mi munkánkat hatékonyabbá tevő hasznos eszközök. Sepp Norbert a HR Festen arról is fog beszélni, hogy miben segítik a HR-t a kognitív számítógépek? Mi az, ami már most is kezünkben van és mi az, ami heteken, hónapokon belül áll majd rendelkezésre? Hogyan válik eggyé az üzlet és a humán erőforrás menedzsment a kognitív technológia segítségével?

Amikor robot interjúztat

A technológia elképesztő gyorsaságú fejlődése a HR egész területét átalakítja. Egy nagyobb cégnél, ahol a meghirdetett állásokra több ezren jelentkeznek, az interjúztatás, főleg az első körben maga a rémálom. Erre az óriási kihívásra is van már technológiai megoldás, mégpedig automatizált videó-interjúk formájában. Olyan videóinterjú forradalmasítja ezt a hosszadalmas folyamatot, ahol nincs emberi beszélgetőpartner a túloldalon. Egy robot kérdez, a jelentkező válaszol, amit a túloldalon rögzítenek és utólag ki is elemeznek. Az izraeli Intervyo is adatok által vezérelt analitikával látja el a HR-eseket. A cég alapítója Jacky Hazan is ott lesz a HR Festen, aki szerint óriási az igény az intelligens automatizált, virtuális videó-interjúztatásra, melynek köszönhetően a vég nélküli, fárasztó és a jelentéktelen interjúkat csupán egyetlen gombnyomással végre lehet hajtani. Nemcsak objektív és strukturált interjúkat folytatnak le, hanem közben egy 360 fokos elemzést is készítenek a jelentkezőről. Az Intervyo CEO-ja szerint a virtuális automatizált interjú a jelentkezők számára is leegyszerűsíti a folyamatot, hiszen otthonuk kényelmében, megszokott környezetben válaszolhatnak az interjú-kérdésekre.

Azt is kiszámítják, meddig bírod egy cégnél

A Big Datáé a jövő: az adat alapú döntéshozatal egyre kifinomultabb – éppen ezért a HR Fest egyik kiemelt témája a prediktív HR. A mérés, az óriási adattömegek rendszerezése és elemzése ma már önálló szakma. Nincs szükség kérdőívre, sem Big Brotherszerű megfigyelésre, csupán a rendelkezésre álló adatok és egy prediktív algoritmus segítségére, hogy 80%-os valószínűséggel előre tudható legyen például az, kik azok a tehetségek, akik fél éven belül el fogják hagyni a céget. És nem ez az egyetlen lehetőség…

Kaphatnak jogokat a robotok?

Ha már a robotokkal fogunk együtt dolgozni, felmerül a kérdés, hogy kelle az öntudatra ébredt gépnek bármiféle jogot adni? Dr. Nagy Teodóra a mesterséges intelligencia szabályozását  kutató jogász beszámolt arról, hogy az Egyesült Államokban van már arra példa, hogy egy mesterséges intelligenciával bíró számítógép “elbocsátásakor” a bíróság egy próbatárgyalás keretében a gépnek adott igazat a hús-vér munkáltatókkal szemben. A jogász szerint ebből is jól látható, hogy a társadalomban és a szakmán belül egyaránt elindult a gondolkodás a “robotemancipációról”, mivel az Én, a robot2ből ismert világ egyre közelebb van.

Álom+valóság: virtuális valóság

Belelátni, sőt egyenesen belekerülni egy másik világba? A virtuálisvalóság-eszközökkel ez ma már nagyon is lehetséges – a munka világában és az oktatásban is! “Legyen az egy csarnok daru, egy speciális eszterga, egy futószalag melletti autókarosszéria szerelési munkafázis, ezt mind olcsón, gyorsan, a valós operáció leállítása nélkül lehet egy ilyen szemüvegben oktatni és akár értékelni a tudást, statisztikákat készíteni vagy éppen vizsgáztatni. De akár balesetvédelmi oktatást is sokkal eredményesebben lehet itt lebonyolítani”  – magyarázza Budaházy Szabolcs, az ARworks Kft. ügyvezetője, aki kiterjesztett valóság technikáját alkalmazó megoldásokkal foglalkozik. Budaházy a HR Festre  egy olyan komoly, PC alapú HTC Vive VR szemüveggel készül, mely ideális eszköz munkahelyi, szakképzési tréningekhez, valós, az igazi környezetet, gépeket megjelenítő szimulátor készítéséhez. A másik eszközük egy Samsung Gear VR szemüveg, amiben a munkahelyi környezetről, a gyárról, de akár egy-egy munkahelyen végzett munkáról készített 360 fokos  VR filmet lehet megnézni: „Mivel ezek a felhasználót teljesen körbevevő filmek, amiben szabadon bármerre nézhet, tényleg úgy érzi magát, mintha ott lenne. Pedig a valóságban egy fesztiválon van a cég standján vagy egy központi orientációs program egyik állomásán” – fogalmazott,

Az élethosszig tartó tanulás követelmény

A negyedik ipari forradalom tehát rengeteg olyan változást hoz, ami nem csupán a magánéletünket, hanem a társadalmat és a munkaviszonyainkat is megváltoztatja. Mit tehetünk ekkor? Például azt, amit A számolás joga című film főszereplője, Dorothy, aki, amikor rájött arra, hogy az új IBM-gépek kezeléséhez szükséges Fortran-nyelvet kell megtanulnia, fogta és programozóvá képezte magát, hogy olyan a felbecsülhetetlen értékű berendezéseket használjon, amelyek egy új korszakot nyitottak az emberiség történetében. Ma, amikor már itt a Watson, az AR, a VR, a Big Data, ugyanilyen korszakváltásban élünk. Fogadjuk meg Dorothy tanácsát: legyünk rugalmasak és tanuljunk!